סונגקראן – สงกรานต์

סונגקראן – אחד הפסטיבלים הצבעוניים ביותר בתאילנד ובשכנותיה. משאיות,טנדרים וכלי רכב אחרים עמוסים בפחי מים מבושמים נוסעים בכל מקום והיושבים בהם מתיזים מים על עוברים ושבים.
 

 
  סונגקראן  สงกรานต์
השם ♦ משמעות החג 
 השם
סונגקראן – สงกรานต์  מקור המילה מסנסקריט .משמעות המילה בסנקריט היא "לעבור אל" הכונה היא למעבר השמש הירח ויתר גרמי השמים לאחד הבתים בגלגל המזלות. הפסיטיבל נחוג עם תחילתו של מזל טלה עם המעבר של השמש לבית זה.
היסטוריה
מקור החג הוא בהודו,שם בתקופה זו של השנה אביב.הצעירים נהגו לרחוץ את ידי הוריהם במים קדושים.בתקופת סוקותאי התפתח המנהג של ביקור במקדשים ורחצת פסלי בודהה.
משמעות החג
בנוסף למשמעות המוכרת של החג הבאה לידי ביטוי בהתזת מים על עוברים ושבים יש לחג גם משמעות דתית. אנשים מבקרים במקדשים מתפללים ונותנים אוכל לנזירים אך גם  רוחצים את פסלי בודהה במים מבושמים. במקור, נהגו להביא מים אלו הבייתה ולרחוץ את ידי המבוגרים. ברבות השנים התפתח המנהג של התזת מים גם על עוברים ושבים. החג נחוג בתאילנד בתקופה החמה ביותר, בתום התקופה היבשה. להתזת המים מתלווה אמונה בכוחם של המים להחיש את בוא הגשמים.התזת המים על עוברים ושבים מזכירה את חג ההולי בהודו בו מתיזים צבע על עוברים ושבים.
בצ'יאנג מאי נהוג לקיים תהלוכה בה מציגים את כל הפסלים של בודהה מכל המקדשים של הסביבה והקהל מתיז מים מבושמים על הפסלים.
התאילנדים אינם עובדים ביום זה. אם החג נופל לקראת סוף השבוע או אחריו הם יוצרים גשר וחוגגים את החג מספר ימים.
בשנים האחרונות החג קיבל צביון חילוני יותר ועל כך יצא קצפם של אנשי הדת המבקשים להדגיש את הכוונה המקורית של החג,כיבוד ההורים,ביקור במקדשים ורחיצת פסלי בודהה.
החג נחוג גם בארצות השכנות: בורמה,קמבודיה לאוס וביונאן שבסין.
פרט מעניין בקשר לחג זה. לקראת החג הנשים התאיות מנקות את ומצחצחות את הבתים.
 
  ערים ואתרים בתאילנד    
 
גיאוגרפיה היסטוריה אוכלוסייה וחברה מסלול טיול שיחון תאי