מעמד האשה באיסלאם The Status Of Women In Islam

הספר "אלף שמשות זוהרות" של  خالد حسینی כ'אלד  חוסייני, הסופר האמריקני ממוצא אפגני מתאר בצורה קודרת את האשה המוסלמית. אשה שהיא רכושו של בעלה. חלה עליה חובת ציות מלאה לבעלה, ולא, תיענש במלוא החומרה. בעלה רשאי אפילו להרוג אותה. על פי הספר,אשה מוסלמית היא אשה שבעלה אונס אותה מידי ערב. אשה מוסלמית היא אשה מוכה שאסור לה להתלונן. זו המציאות המתוארת בספר. זו מציאות האפשרית רק במדינות בהן נהוג האיסלאם הפונדמנטליסטי. במרבית ארצות האיסלאם בהן האיסלאם השולט אינו פונדמנטליסטי, מצב הנשים אינו שונה בהרבה ממצבן של נשים בארצות המערב.


אשה מוסלמית בתאילנד -אופק עולמי,צילום דוד נתנאל -Muslim woman in Thailand -Ofek- Olami
אשה מוסלמית בתאילנד
יחד עם זאת, גם במקצת מהארצות המוסלמיות שהאיסלאם בהן אינו פונדמנטליסטי נשים מוגבלות יותר מאשר בארצות המערב.
בערב הסעודית אסור לאשה לנסוע במכונית בגפה. לנשים אסור ליהנות ממין. במצרים, ילדות קטנות וחסרות ישע עוברות כריתת דגדגן בתנאי סנטיצייה מחרידים. במצרים אסור לנשים לעבוד במשמרות לילה ואפילו לא במשמרות ערב. רצח על כבוד המשפחה הוא עניין שבשגרה.
מצד שני, בארצות מוסלמיות שונות נשים משמשות בתפקידים שונים כמו נהגות, טייסות, מנכ"ליות ומתלבשת בלבוש מערבי. בנזיר בוטו המוסלמית כיהנה כראש ממשלה בפקיסטן.
מה היה היחס לנשים בתקופת הג'האלייה,  התקופה הטרום-איסלאמית? מה הם מנהגי הנישואין הנהוגים באיסלאם?  האם המציאות המתוארת בספר "אלף שמשות זוהרות" היא המציאות האמיתית?
האם בכל ארצות האיסלאם מעמד הנשים זהה?
על כל אלה ועוד בהרצאה זו.