יפן
ימים לחץ על הערך להרחבה:
1-2■ 3 ■4 ■5 ■6 ■ 7■ 8■ 9 ■ 10 ■11■12 ■ 13■ 14
אתרים טוקיו לחץ על הערך להרחבה: מקדש מייג'י ■ פארק יויוגי ■ טאקישטה ■אומוטסנדו ■ מקדש זוג'וג'י ■ מגדל טוקיו ■ מקדש אסוקסה ורחוב נקמיזה ■ רובע גינזה ■ רובע שיבויה ■ שוק הדגים צוקיגי ■ בניין הדיאט הפרלמנט היפני ■ ארמון הקיסר ■ מוזיאון אדו ■ אקיהברה ■ שינג'וקו ■בית הממשל המטרופוליטי ■ פארק אואנו ■ שייט בנהר סומידה ■ אודייבה ■ מוזיאון העתיד■
אתרים נוספים ביפן. לחץ על הערך להרחבה:
■ ניקו-מקדש טושוגו ■ אגם צ'וזנג'י ■ מפל קגון ■ קאמאקורה -מקדש Hase dera ■ פסל הבודהה הענק Daibutsu ■אגם אשי ■ ווקאדני ■ המוזיאון הפתוח האקונה ■ הר פוג'י –מרכז המבקרים ■ טירת מצומוטו ■ חוות וואסבי ■ ■שוק הבוקר טאקיימה ■יאטאי קייקאן ■ שיראקאגאווה גו ■ קאנאזאווה - גן קנרוקואן ■ קאנאזאווה-בית סמוראי ■ קנאזוואה –אומיצ'ו איצ'יבה■ טוג'ינבו Tojinbo ■ קיוטו - קיומיזו-דרה ■רובע גיון ■ מקדש ריואן־ג'י ■ גן האומנויות היפות ■ מצודת ניג'ו ■ מופע קימונו ■ שוק נישיקי ■ מקדש הזהב ■ בית שלום ■ נארה-מקדש טודאיג'י ■ נארה –מקדש קאסוגה ■ קויאסאן ■בית הקברות אוקוניון ■ הירושימה –מוזיאון מזדה ■פארק השלום אנדרטת הילדים ■פארק השלום ■האי מיאג'ימה מקדש איצוקושימה ■
ימים 1-2 תל אביב 🛧 איסטנבול 🛧 טוקיו |
יום 3 מקדש מייג'י ◄פארק יויוגי ◄טאקישטה◄אומוטסנדו ◄מקדש זוג'וג'י ◄מגדל טוקיו ◄מקדש אסוקסה ורחוב נקמיזה ◄רובע גינזה |
אחרי ארוחת הבוקר יצאנו להתרשם מטוקיו. התחלנו את הסיור במקדש מייג'י.
מקדש מייג'י
明治神宮, Meiji Jingū
מקדש שינטו שנבנה ב-1920 לכבוד הקיסר מייג'י אבי יפן המודרנית. כיום משמש בעיקר בחגיגות ראש השנה ובסופי שבוע. ראינו חביות יין וסאקי ונשים לבושות בלבוש מסורתי.
המשכנו בנסיעה לעבר תחנת הרכבת של הרג'וקו כדי לבקר ברחוב טקשיטה.
רחוב טקשיטה
竹下通り, Takeshita-dōri
מדרחוב מפורסם הסמוך לתחנת המטרו Harajuko 原宿駅 Harajuku-eki הרג'וקו ומקדש מייג'י Meiji. את הרחוב גודשים צעירים וצעירות.
המשכנו בנסיעה קצרה לעבר שדרה מודרנית אומוטסנדו.
אומוטסנדו
Omotesandō 表参道
שדרה רחבה באורך של קילומטר המובילה למקדש מייג'י ובה בניינים חדשים בעצובים אדריכליים מודרניים משכנן של חנויות יוקרה ומותגים.
המשכנו בנסיעה חלפנו על פני יויוגי פארק.
יויוגי פארק
代々木公園, Yoyogi kōen
יויוגי פארק אחד הפארקים הגדולים בטוקיו, המצוי בתחומי רובע שיבוייה. באולימפיאדת טוקיו ב-1964 היה אחד האתרים המרכזיים. ריצת המרתון והתחרות ב-50 ק"מ הליכה שנערכו במשחקים עברו בפארק.
המשכנו בנסיעה לגינזה.
גינזה
銀座 ɡindza
שכונה ברובע צ'ואו בטוקיו. מפורסמת בשל הריכוז הגדול של חנויות יוקרה ומותגים מערביים הנמצאים בה.
המשכנו בנסיעה למקדש זוג'יג'י.
מקדש זוג'וג'י
San'en-zan Zōjō-ji 三縁山増上寺
מקדש בודהיסטי בו קבורים ששה שוגונים. בסמוך אליו נמצא מגדל טוקיו.
בשנת 1873 הקים הקיסר מייג'י סביב המקדש את פארק שיבא-קואן שהוא אחד הפארקים המערביים הראשונים בטוקיו.
הלכנו מהמקדש למגדל טוקיו הסמוך.
מגדל טוקיו
Tokyo Tower 東京タワー, Tōkyō tawā
נבנה בהשראת מגדל אייפל. בנייתו ארכה כשנה וחצי והוא נפתח ב1958. מתנשא לגובה 332.5 מ' 13 מ' יותר גבוה ממגדל אייפל; אף על פי כן הוא שוקל 4,000 טון לעומת מגדל אייפל השוקל כ-10,000 טון. מאז נפתח ביקרו בו 150 מיליון תיירים.
יום 4 טוקיו ◄ניקו ◄אגם צ'וזנג'י ◄מפל קגון ◄שיבויה טוקיו |
אחרי ארוחת הבוקר יצאנו בנסיעה צפונית מזרחית לטוקיו לעבר ניקו לביקור באחוזת השוגון טוקוגאווה.
מקדש טושוגו
Nikkō Tōshō-gū 日光東照宮
מקדש טושוגו כולל מספר מבנים שנבנו במחצית הראשונה של המאה ה-17 על ידי איימאצו נכדו של מייסד שושלת השוגונות המפוארת טוקוגאווה אייאסו. כבר בימי חייו ביקש אייאסו להקים בניקו אחוזת קבר בשל קדושת המקום גם לבודהיזם וגם לשינטו. בשנת 1999 הוכר המקום כאתר מורשת עולמית.
המשכנו לסייר בפארק ניקו והגענו לאגם צ'וזינג'י.
אגם צ'וזנג'י
中禅寺湖, Chūzenji-ko
אגם נוף הנמצא בפארק ניקו למרגלות הר הגעש נאנטאי. שטח האגם כ-11 קמ"ר והיקפו כ-25 ק"מ. עומקו מגיע ל-164 מ'. האגם נוצר לפני כ-20,000 שנים כאשר הר נגעש נאנטאי התפרץ וחסם את אפיקו של נהר יוקאווה. לאחר הרסטורציה של מייג'י נבנו במקום שגרירויות אירופאיות.
המשכנו למפל קגון.
מפל קגון
華厳の滝, Kegon no taki
מפל קגון נמצא מזרחית לאגם צ'וזנגי והמים נופלים מגובה 97 מ'. המפל מופיע ברשימת מאה המפלים המובילים ביפן.
חזרנו לטוקיו לרובע שיבויה.
שיבויה
Shibuya 渋谷区 Shibuya-ku
שיבויה הוא אחד מ23 הרובעים של טוקיו. התפרסם בשל היותו אחד מריכוזי המסחר והאופנה לצעירים בעיקר באזור שמסביב לתחנת הרכבת של שיבויה.
תחנה זו התפרסמה בשנות ה-30 של המאה ה-20 בשל נאמנותו של כלב בשם האצ'יקו לבעליו בכך שגם לאחר שבעל הכלב הלך לעולמו ב-1923 המשיך הכלב במשך כ-12 שנים לחכות לו בתחנת שיבויה. במקום הוקמה אנדרטה המנציחה את נאמנות הכלב והמקום הפך למקום מפגש פופולרי.
שבנו למלון בנסיעה ברכבת התחתית.
יום 5 שוק הדגים ◄ בניין הדיאט ◄גשר ניג'ו ◄ מוזיאון אדו ◄אקיהברה ◄שינג'וקו ◄תצפית מבית הממשל המטרופוליטי |
אחרי ארוחת הבוקר יצאנו ליום סיור נוסף בטוקיו.
שוק הדגים צוקיג'י
Tsukiji Market 築地市場, Tsukiji shijō
אחד משלושה שוקי הדגים בטוקיו. לקראת האולימפיאדה של 2020 הועבר השוק למשכן חדש בטויוסו. הנתונים הסטטיסטיים של שלושת השווקים מרשימים ביותר: דרך שלושת שוקי הדגים של טוקיו עוברים בשנה יותר מ-700,000 טון של מזון מן הים בשנה, בערך כולל של כ- 6 מיליארד דולר . בשוק צוקיג'י נמכרו למעלה מ-400 סוגים שונים דגים ומאכלי ים.
המשכנו בנסיעה לעבר ארמון הקיסר ובדרך חלפנו על פני הפרלמנט היפני.
בניין הדיאט הפרלמנט היפני
National Diet Building 国会議事堂, Kokkai-gijidō
מבנה הפרלמנט הנוכחי בעל חזית הגרניט המרשימה נבנה בין השנים 1936-1920-לאחר ששני קודמיו עלו באש.
ראשיתו של מבנה הפרלמנט הוא בתכניות של אדריכל גרמני בשנות השמונים של המאה ה-19 ואשר עברו לא מעט שינויים כדי להתאימם לאדריכלות מזרחית ; פשרה של פירמידה במקום הדום שהוצע על ידי האדריכל פוקוזו.
הגענו לרחבה ממנה השקפנו על ארמון הקיסר.
ארמון הקיסר
Tokyo Imperial Palace 皇居, Kōkyo
ארמון הקיסר, כמו מבנים אחרים ביפן נהרס במלחמת העולם השנייה ונבנה מחדש אחריה. ראשיתו בארמון שנבנה כאן ב 1590 על ידי השוגון הראשון טוקוגאווה אייאסו. גשר ניג'ובאשי הוא שער הכניסה הראשי המוביל לארמון. ממנו נשקפים מבני המשמר של הארמון.
המשכנו בנסיעה לאתר מרשים נוסף: מקדש אסוקאסה
מקדש אסוקסה ורחוב נקמיזה
Sensō-ji 金龍山浅草寺, Kinryū-zan Sensō-ji
ברובע אסוקסה נמצא המקדש הבודהיסטי סנסוג'י מהמאה ה-7. אל קומפלקס המקדש מגיעים דרך שער קמינארימון בן אלף השנים. עוברים את השער דרך רחוב קניות מסורתי רחוב נקמיסה. משני צידי המדרחוב שני טורים של דוכנים מעוטרים הקיימים מאות שנים והם מציעים לבאי המקדש חטיפים שונים נרות וקני קטורת ריחנית. וכמובן.. מזכרות לתיירים.
המשכנו בנסיעה לאחד המוזיאונים היפים של טוקיו.
מוזיאון אדו
Edo-Tokyo Museum 江戸東京博物館, Edo Tōkyō Hakubutsukan
אחד המוזיאונים המרתקים והמקוריים ביותר בטוקיו. דגם עץ מוקטן של גשר ניהונבאשי מוביל את המבקרים אל אדו (שמה של טוקיו עד שנת 1868) דגמים נוספים של חזיתות בתים כמו של תיאטרון הקבוקי נותנים למבקר במוזיאון כי הוא מטייל בטוקיו של המאה ה19.
המשכנו בנסיעה לעבר אחד הסמלים של יפן המודרנית.
אקיהברה
Akihabara 秋葉原
"העיר החשמלית" . שלל של חנויות המציגות את החידושים האחרונים, של אלקטרוניקה אנימציה וגאדג'טים.
שריפות תכופות במחצית השנייה של המאה ה-19 גרמו לאנשים לבנות קבר קדוש של אל כיבוי השריפות ושמו ביפן.. אקיבא.
המשכנו בנסיעה לרובע שינג'וקו.
שינג'וקו
Shinjuku 新宿区, Shinjuku-ku
אחד מ-23 הרובעים של טוקיו . אוכלוסייתו מונה כ-300,000 תושבים. יש בו ריכוז גדול של גורדי שחקים אך גם אזורים כמו הגולדן –גאי המושך אומנים, שחקנים וידוענים המתגודדים במועדונים בבארים ובבקתות.
קבוקיצ'ו – אזור האורות האדומים" הוא אזור בשינג'וקו בו מרוכזים בארים מסעדות ומועדוני מין.
המשכנו בנסיעה לעבר בית הממשל המטרופוליטי.
בית הממשל המטרופוליטי
Tokyo Metropolitan Government Building 東京都庁舎, Tōkyō-to Chōsha
בניין זה משמש כמשכנה של הרשות המטרופולית של טוקיו. נבנה ב-1990 .מתנשא לגובה 243 מ'. עד לשנת 2006 היה הבניין הגבוה ביותר בטוקיו.
בקומה ה-45 של הבניין יש מרפסת תצפית. הביקור ללא תשלום.
שבנו למלוננו.
יום 6 טוקיו ◄ קאמאקורה ,מקדש Hase dera ◄ פסל הבודהה הענק Daibutsu ◄האקונה שייט ◄תצפית ווקאדני ◄ המוזיאון הפתוח |
אחרי ארוחת הבוקר עזבנו את מלוננו ויצאנו בנסיעה לעבר קאמקורה. בה בקרנו בשני אתרים: מקדש האסה דרה ופסל הבודהה הענק.
קאמקורה –מקדש האסה דרה
Hase-dera 海光山慈照院長谷寺, Kaikō-zan Jishō-in Hase-dera
מקדש האסה דרה בקאמקורה כולל קומפלקס של מבנים. במבנה העיקרי נמצא מקדש בודהיסטי המוקדש לקנון שהיא אלת הרחמים. היא מוכרת יותר בשמה הסיני גואן יין.
בחצר המתחם נמצא גם מקדש ג'יזו גדול בו נמצאים בובות של דמויות ילדים שלא נולדו בעקבות מוות או הפלה. הפסלים נשארים במקום שנה עד שהם מוחלפים.
פסל הבודהה הענק Daibutsu
Kōtoku-in 高徳院
הפסל אמידה בודהה נמצא בחצר מקדש Kotoku in. פסל הברונזה מתנשא לגובה ⅓13 מ' והוא השני בגובהו ביפן אחרי פסל הבודהה בנארה. הוא שוקל 125 טון. את הפסל יצקו בשנת 1252. במקור הוא שכן בתוך מבנה עץ אשר נסחף לים בטייפון הרסני בשנת 1335. מקדש העץ נבנה מחדש אך נהרס שוב ב-1495.מאז הפסל נמצא בחצר.
המשכנו בנסיעה לעבר אגם אשי.
אגם אשי
芦ノ湖, Ashi-no-ko
זהו אגם לוע (cater lake) .האגם מוכר גם בשמות אגם האקונה או אגם אשינוקו. שטחו קצת פחות מ-7 קמ"ר. אורך קו החוף 19 ק"מ. עומקו כ-40 מ'. הוא נמצא על הציר קיוטו טוקיו. האגם הוא אתר תיירות פופולרי לתיירים המגיעים לביקור באונסנים הנמצאים בקרבתו.
הספינה בה שטנו הובילה אותנו ישירות לתחנת הרכבל העולה לתפית על הווקאדני.
וואקאדני
Ōwakudani 大涌谷
וואקאדני (עמק הרותח הגדול ) הוא עמק וולקני עם פתחי גופרית פעילים ומעיינות חמים בהאקונה, מחוז קנגאווה, יפן. הוא נוצר לפני כ-3000 שנה, כתוצאה מפיצוץ הר הגעש האקונה. אל האתר מגיעים ברכבל הנמצא על גדת אגם אשי.
זהו אתר תיירות פופולרי בשל נופיו היפים, הפעילות הוולקנית והקורו-טאמאגו (黒 卵 מואר. "ביצה שחורה") - מומחיות מקומית של ביצים קשות במעיינות החמים. הביצים משחירות ומריחות מעט גופרתיות; אכילת ביצה אחת אמורה להוסיף שבע שנים לחייך.
עזבנו את הוואקדני בנסיעה בדרך המתפתלת חעבר המוזיאון הפתוח בהאקונה.
המוזיאון הפתוח בהאקונה
箱根 彫刻の森美術館, Hakone Choukoku no Mori Bijutsukan
על פני שטח של כ-70 דונם משתרע המוזיאון הפתוח בהאקונה שנפתח בשנת 1969. זהו המוזיאון הראשון מסוגו ביפן. גן פסלים מכיל כ-120 יצירות המוצבות על רקע הנוף המקומי. בנוסף לכך יש בו למעלה מאלף פסלים ויצירות אמנות מאת אמנים אירופאים כאוגוסט רודן, חואן מירו, גורמלי ורבים נוספים. בנוסף, מציג המוזיאון יצירות של אמנים יפנים ואסייתיים. הנציגות הישראלית במוזיאון - יגאל תומרקין - "שבעת עמודי החוכמה שלי כמחווה להרי יפן" (1992). בנוסף לגן הפסלים, מכיל המוזיאון מספר ביתנים.
הגענו למלון האונסן שלנו בהאקונה.
יום 7 האקונה ◄ הר פוג'י ◄מצומוטו ◄חוות וואסבי ◄טאקאייאמה |
אחרי ארוחת הבוקר יצאנו בנסיעה במעלה האלפים היפניים. בדרך עוצרים במרכז המבקרים למרגלותיו של הר הפוג'י.
הר פוג'י מרכז מבקרים
המרכז למורשת עולמית של הר פוג'י, שיזואוקה (静岡 県 富士山 世界 遺産 セ ン タ ー, מרכז שיזואוקה-קן פוג'יסאן סקיסאן) הוא מוזיאון בפוג'ינומיה המוקדש להר פוג'י. המרכז נפתח בשנת 2017 כדי להנציח את ייעודו של ההר כאתר מורשת עולמית של אונסק"ו ארבע שנים קודם לכן. הוא מתגאה במרפסת תצפית הנוף הנהדר של פוג'יסאן ושלל תערוכות הנוגעות לסיסמולוגיה, ההיסטוריה והמשמעות התרבותית של הר הגעש. למבנה צורה חרוטית הפוכה המשתקפת בבריכה שבחוץ וחושפת את צורת ההר האיקוני.
בקומה העליונה נמצא אולם התצפית, באוויר הפתוח בו נשקף נוף מרהיב של הר פוג'י. במרכז מוצגים גם תכונות מעניינות, כולל חלוקות זמן ומיצגים אינטראקטיביים החושפים כיצד נוצר פוג'יסאן ואת האופן שבו בני האדם יצרו איתו קשר לאורך הדורות. יש גם בית קולנוע המציג קטעי הר בעונות השנה השונות.
אנו ממשיכים ועולים למטסומוטו לביקור בטירה - אחת הבודדות שהשתמרו בצורה אותנטית מתקופת הסמוראים.
טירת מצומוטו
松本城 Matsumoto-jō
טירת מטסומוטו היא אחת הטירות ההיסטוריות המובילות ביפן. הבניין ידוע גם בשם "טירת העורבים" (烏 城 Karasu-jō) בגלל המעטה החיצוני השחור שלה. הטירה נבנתה בתחילת המאה ה-16 ונקראה טירת פוקאשי. לקראת סוף המאה ה-6 הועברה לשליטת טוקוגאווה אייאסו.
בדרך לטאקיימה- הפתעה- ביקור בחוות ואסבי.
חוות וואסבי
חוות דאיו ווסאבי (大王 わ さ び 農場, דאיי ווסאבי נג'י) בעיר אזומינו הכפרית ליד מטסומוטו היא אחת מחוות הוואסאבי הגדולות ביפן ויעד תיירותי פופולרי. בחווה מספר שדות גדולים עם רשת מתוחזקת בקפידה של נחלים קטנים המספקים כל מפעל ווסאבי ללא הפסקה מים זורמים וזורמים מהרי האלפים הצפוניים. רק בתנאים זכים כאלה אפשרי טיפוח ווסאבי. ממאי עד אוקטובר השדות מוגנים מפני השמש על ידי יריעות ברזנט שחורות.
לקראת ערב מגיעים לטאקאייאמה 高山市, Takayama-shi היפהפייה. לינה בטאקאייאמה.
יום 8 טאקאייאמה ◄שוק הבוקר טאקיימה ◄יאטאי קייקאן ◄שיראקאגאווה גו ◄קאנאזאווה ◄גן קנרוקואן◄טוימה |
אחרי ארוחת הבוקר יצאנו לסייר רגלית בליווי המדריכה המקומית ונבקר ברובע סנמצ'י- סוגיי בין בתים עתיקים שהשתמרו שם ראינו בתים טיפוסיים אופייניים למקום.
הגענו לשוק הבוקר .
שוק הבוקר של מיאגאווה
宮川朝市 Miyagawa asaichi
שוק הבוקר של מיאגאווה, ממוקם לאורך נהר מיאגאווה שבמחוז גיפו, הוא אחד משני שוקי הבוקר הנמצאים באזור חידה טקאיימה. בשוק הבוקר של מיאגאווה מגוון רחב של דוכני מזון, חנויות ירקות, וחנויות מזכרות.
המשכנו לבקור במרכז יטאי-קאיקאן, בו מוצגות מרכבות פסטיבלי האביב והסתיו, המקושטות להפליא.
יטאיקאיקאן
屋台会館 Yatai kaikan
המסורת של בניית מנשאים, בשפה המקומית מכונים "יטאי", קיימת כבר מאות שנים. השימוש במנשאים הוא במהלך הפסטיבלים הדו-שנתיים המסורתיים של טאקיאמה.
ראשיתו של פסטיבל טאקיאמה היא בין המחצית השנייה של המאה ה -16 למאה ה -17. זהו אחד משלושת הפסטיבלים היפניים הגדולים והיפים.
בתוך אולם התצוגה יש ארבעה מנשאי יאטאי מוארים במלואם מאחורי קירות זכוכית מגן. רבים ממנשאים אלה הם בני מאות שנים מעוטרים במסגרות עץ מגולפות ועבודות מתכת מוזהבות המעטרות אותם. רוב היאטאי כולל שילוב של עבודות לכה וילונות רקומות המקשטים את השכבות מעל הבסיס. כל יטאי נישא על עגלה ומואר על ידי פנסי צ'וצ'ין במהלך מצעדים.
ממשיכים בנסיעה באוטובוס בלב האלפים היפניים דרך מעברי הרים ונופים כפריים אל עבר שיראקאגאווה גו לסיור מלא בכפר וביקור באחד הבתים. המקום הוכרז על ידי אונסק"ו כאתר חשוב של המורשת היפנית והעולמית.
בתי העץ של שיראקאגאווה גו
白川郷 Shirakawagō
בתי העץ של שיראקאגאווה גו הבנויים בסגנון הארכיטקטוני הייחודי למקום נקראים "גאשו זוקורי" והם זכו בשמם כי הם מזכירים שתי ידיים בתפילה. האקלים באזור זה מחייב בניית גגות חזקים בעלי שיפוע חד המאפשר לגשם ולמשקעים להחליק מטה ולא לחדור לקש נבקר באחד הבתים הללו הנקראים WADA HOUSE
לאחר הביקור בכפר ציורי ומיוחד זה שמנו פעמינו בנסיעה של כשעה וחצי לערך לקאנאזאווה לבקור בגן קנרוקואן .
גן קנרוקואן
Kenroku-en 兼六園
גן קנרוקואן נחשב לשלישי בחשיבותו בקרב הגנים של יפן. הוא אחד האתרים המפורסמים ביותר בקנאזווה. משמעות שמו - נטען כי הוא ניחן בשש (רוקו) תכונות נעלות.
במקור שימש קנרוקואן בתור הגן החיצוני של טירת קנאזווה, והוא נפתח לציבור הרחב ב-1875. הגן נחשב לאחד משלושת הגנים היפנים ביותר ביפן, והוא משופע בעצים מסוגים שונים, בריכות, מפלים ופרחים, הוא משתרע על שטח של 100 מטרים רבועים.
ממשיכים לטוימה ללינה וארוחת ערב.
יום 9 קאנאזאווה ◄רובע נגמאצ'י -בית סמוראי ◄שוק אומיצ'י◄צוק טוג'ינבו ◄קיוטו- מקדש קיומיזו◄רובע גיון |
金沢市, Kanazawa-shi
לאחר ארוחת הבוקר נצא לסיור מודרך בקאנאזאווה: העיר שהשתמרה בבידוד טופוגרפי בין ההרים לים וניצלה מתהפוכות המלחמה והקדמה. בקור בבית הסמוראים המסורתי אשר ברובע נגמצ'י .
בית וגינה של נומורה
Nomura buke yashiki 野村武家屋敷
בית Nomura Samurai הוא בית וגן היסטוריים בנגאמאצ'י Nagamachi 長町 , מחוז שמור היטב ממערב לטירת קאנאזאווה. נגמאצ'י היה בעבר האזור בו גרו הסמוראים של קאנזאווה עם משפחותיהם. כיום האזור נראה כמעט זהה לזה שהיה בעידן אדו, עם תעלות ורחובות מרוצפים וקירות המעוטרים באריחים. בית Nomura Samurai הוא אחד האטרקציות המרכזיות במחוז זה.
ממשיכים לשוטט בין הרחובות הפתלתלים ברובע נגמצ'י כולל ביקור בשוק הציורי אומישו .
שוק אומיצ'ו איצ'יבה
Omicho Market (近江町市場, Ōmichō Ichiba
אומיצ'ו איצ'יבה הוא שוק אוכל מכוסה תוסס אשר פועל מאז 1721. המכונה "המטבח של קאנזאווה", כאן תוכלו למצוא 186 חנויות שונות, שמוכרות פירות ים, פירות וירקות טריים, וקונדיטוריה. יש גם מספר חנויות מכולת, חנויות בגדים, דוכני פרחים ומסעדות. השוק אווירה עליזה מאוד והוא מקום נהדר לחקור את תרבות האוכל והשתייה של קאנזאווה.
לקראת הצהרים יצאנו בנסיעה אל קיוטו. העיר החשובה שהייתה בירתה של יפן במשך 1000 שנים. בדרך לקיוטו – הפתעה נוספת: עצרנו לביקור בצוקי טוג'ינבו.
טוג'ינבו Tojinbo
Tōjinbō 東尋坊
טוג'ינבו Tojinboהיא סדרת מצוקים על ים יפן ביפן. הם ממוקמים במיקוני-צ'ו בסקאי, מחוז פוקוי. המצוקים משתרעים לאורך 1 ק"מ. גובהם של המצוקים הוא 30 מטר. האזור הוא חלק מהגן הלאומי Echizen-Kaga Kaigan Quasi.
סלעי המצוקים נוצרו במקור לפני 12 עד 13 מיליון שנה בתקופת מיוקן, עקב פעילויות וולקניות שונות, ונוצרו על ידי מאגמה מעורבת עם סלע משקע שיצרה מפרקי עמודים גבישיים מחומשים או צורות משושים שנשחקו על ידי הים. האזור קיבל הגנה על ידי הממשלה הלאומית בשנת 1935 כאנדרטה טבעית.
הגענו לקיוטו ואנו פונים לביקור באחד הסמלים של העיר.
קיומיזו-דרה
Kiyomizu-dera 清水寺
קיומיזו-דרה Kiyomizu-dera הוא מקדש בודהיסט במזרח קיוטו. המקדש הוא חלק מהאנדרטאות ההיסטוריות של קיוטו העתיקה, אתר מורשת עולמית של אונסק"ו.
קיומיזו-דרה נוסד בראשית תקופת הייאן. המקדש נוסד בשנת 778 על ידי Sakanoue no Tamuramaro, והבניינים הנוכחיים שלו הוקמו בשנת 1633, בהוראת טוקוגאווה איימצו. לצורך חיבור קורות העץ, לא השתמשו באף מסמר אחד במבנה כולו. משמעות השם של המקדש ביפנית , מים צלולים, או מים טהורים. הזורמים מהגבעות הסמוכות.
ממשיכים בנסיעה לרובע גיון.
רובע גיון
Gion 祇園
רובע גיון הנודע, הוא מרכז חיי הלילה של קיוטו. הוא נמצא סביב שדרת שיג'ו בין מקדש יאסאקה במזרח לנהר קאמו במערב. הוא מלא בחנויות, מסעדות ואוקאיה (בתי תה). רובע גיון מושך אליו תיירים בשל הריכוז הגבוה של בתי עץ מסורתיים של סוחרים.
סיירנו רגלית בין בתי התה. באזור גיון מתגוררות הגיישות והמייקות, סטג'ריות למקצוע הגיישה. התמזל מזלנו לראות את הרובע גדוש במקומיים החוגגים את פריחת הדובדן.
יום 10 קיוטו◄ מקדש ריואן־ג'י ◄גן האומנויות היפות ◄טירת ניג'ו ◄טקס תה ◄תצוגת אופנה ◄נישיקי קוג'י דורי ◄בית שלום ◄ |
היום כולו מוקדש לעיר החשובה שהייתה בירתה של יפן במשך 1000 שנים.
אחרי ארוחת הבוקר נוסעים לגן הזן.
גן הזן במקדש ריואן־ג'י
Ryōan-ji 龍安寺
גן זן מפורסם מצוי במקדש ריואן־ג'י בחלקה הצפון־מערבי של קיוטו. נחשב לאחת הדוגמאות הטובות ביותר שנותרו לקארה-סנסוי ("נוף יבש").
עיצוב הגן של מקדש זן יפני כולל בדרך כלל תצורות סלע גדולות ומובחנות המסודרות בתוך מצע חצץ בתבניות ליניאריות המאפשרות מדיטציה. בריואן ג'י יש 15 סלעים בגדלים שונים באופן כזה שהמבקרים יכולים לראות 14 סלעים מכל נקודה. המקדש וגניו רשומים כאחד המונומנטים ההיסטוריים של קיוטו העתיקה, וכאתר מורשת עולמית של אונסק"ו.
ממשיכים להפתעה נוספת: מוזיאון האומנויות היפות.
מוזיאון האמנויות היפות
The open-air Fine Arts Museum
המוזיאון מציג רפרודוקציות של יצירות מופת מפורסמות על צלחות קרמיקה עם תכונות קבועות ועמידות בפני מזג אוויר. נבנה ב-1994- הארכיטקט היפני Tadao Ando טדאו אנדו זוכה פרס פריצקר.
מבנה המוזיאון פתוח לאוויר השמים. קורות הבטון הגדולות על עמודים מסיביים, גשרים ורמפות חופפות, קירות מים מדורגים ובריכות עם ציורים צפים על פני המים.
זרימת מים דמויי מפלים עדינים על ידי קירות בטון מאסיביים, המאפשרים להציג נופים מזוויות שונות, ומוסיפים עומק ומגוון לחללי התצוגה. מעקה הזכוכית הירקרק, בניגוד למשטחי הבטון והאבן, מקיים אינטראקציה עם פני המים המשקפים את החומרים השונים.
ממשיכים בנסיעה לעבר מצודת ניג'ו.
מצודת ניג'ו
二条城, Nijō-jō
מצודת ניג'ו היא אחד מ-17 אתרים המוכרים כאתרי מורשת עולמית בקיוטו.
הטירה נבנתה במאה ה-16 על ידי השוגון טוקוגאווה אייאסו. בטירה זו לא שרדו הביצורים האיתנים אותם ניתן לראות בטירות אחרות ביפן. לעומת זאת הטירה מתאפיינת במערכת התראה ייחודית; הרצפה משמיעה קולות ציוץ ציפורים כאשר דורכים עליה וכך ניתן להתריע מפני כניסת פולשים.
במתחם הטירה נמצא ארמון נינומארו. בחדר הגדול הראשון ניתן לראות בובות המייצגות אדונים (דאמיו) החולקים כבוד לשוגון. קירות הארמון והתקרות מעוטרים בציורים צבעוניים ובגילופי עץ המבטאים את עושרה וחשיבותה של הטירה.
ממשיכים לחוויה נוספת: מופע קימונו.
מופע קימונו
Nishijin Kimono Show
סיור חוויתי-מעשי בתעשייה המסורתית של הלבוש היפני. הסיור כולל תצוגת אופנה של קימונו והזדמנות לנסות קימונו. זמינים ללבישה הם קימונו בן 12 שכבות של נשות החצר הקיסרית וכן קימונו שנלבש על ידי מאיקו (חניך גיישה) וגיישה. המבקרים יכולים גם לשכור קימונו (קימונו בצבע דפוס קומון) למשך יום תוך שהם נהנים מביקורם בקיוטו. אריגת יד באמצעות מיני נול מוצעת גם כחוויה מעשית.
יש שלוש קומות. הקומה הראשונה היא המקום בו מתקיים מופע קימונו ומוכרים מזכרות. הקומה השנייה מכילה את סטודיו המשי היפני בו מוצג בד ומכירה. הקומה השלישית היא ארכיון של פריטים היסטוריים.
ממשיכים בנסיעה לעבר שוק נישקי.
שוק נישיקי
Nishiki Market 錦市場, Nishiki Ichiba
שוק נישיקי הוא רחוב קניות צר מקורה באורך של יותר ממאה חנויות ומסעדות. שוק הקמעונאות התוסס הזה, המכונה "המטבח של קיוטו", מתמחה בכל הדברים הקשורים למזון, כמו פירות ים טריים, תוצרת, סכינים וכלי בישול, והוא מקום נהדר למצוא בו מאכלים עונתיים מיוחדים לקיוטו, כמו ממתקים יפניים, חמוצים, פירות ים יבשים. וסושי.
בשוק נישיקי יש אווירה נעימה אך עמוסה שמזמינה את מי שרוצה לחקור את מגוון התענוגות הקולינריים בהם קיוטו מפורסמת. החנויות הנמצאות ברחבי השוק נעות בגודלן, בין דוכנים קטנים וצרים לחנויות גדולות יותר עם שתי קומות. רובן מתמחות בסוג מסוים של אוכל, וכמעט כל מה שנמכר בשוק מיוצר ונרכש באופן מקומי.
ממשיכים למקדש הזהב.
מקדש הזהב
Kinkaku-ji 金閣寺
קינקאקוּ־ג'י (Kinkaku-ji), המכונה 'מקדש הזהב' (ובאנגלית 'ביתן הזהב׳ - Golden Pavilion), הוא שריד נוצץ ליפן של ימי הביניים. נבנה במאה ה-14 על ידי השוגון יושימיצו שהפך לנזיר בגיל 37.
אחרי מותו הפך המתחם למקדש. המבנה שאנחנו רואים הוא העתק של המקדש המקורי שנשרף ב-1950.הגן המקיף את המקדש הוא גן טיול חוויתי כאשר במרכזו נמצא האגם.
ממשיכים להפתעה של היום...
בית שלום
"בית שלום יפן" , הוא משכנה של "אגודת הנוצרים היפנים ידידי ישראל" שהוקמה על ידי האב טקג'י אוצוקי. בנו של טקג'י אוצ'וקי, אוצ'וקי מאזורו הקים ב-1970 את מקהלת השחר השרה שירים יפנים ועבריים. המקהלה הופיעה גם בארץ.
האגודה הקימה בתי הארחה ברחבי יפן המאפשרים לישראלים לשהות עד שלושה לילות ללא תשלום, מותנה בהזמנה מראש.
יום 11 קיוטו ◄מקדש פושימי אינרי ◄נארה-מקדש טודאיג'י ◄נארה טודאיג'י ◄נארה- מקדש קאסוגה ◄קויאסאן |
לאחר ארוחת הבוקר יצאנו בנסיעה לנארה, בירת יפן העתיקה במאה ה-8. בכניסה לאיזור מתחם הביקור ראינו את האיילים המשוטטים חופשי - חיה קדושה בה אסור לגעת. בקרנו במקדש טודאיג'י שבו נמצא הבודהה היושב - הבודהה הגדול ביפן .
מקדש טוֺדַאי־ג'י
Tōdai-ji 東大寺
(בתרגום מיפנית לעברית: המקדש המזרחי הגדול) הוא מקדש בודהיסטי הממוקם בעיר נארה, יפן. מתחם טוֺדַאי־ג'י Todai-ji) ובו אולם בודהה הגדול (ביפנית מכונה דאיבוטסו Daibutsuden), בתוך מבנה העץ הגדול ביותר בעולם. בנייתו של טוֺדַאי־ג'י הושלמה ב־752 . כך התבסס מעמדה של העיר כבירה ומרכז הכוח של הבודהיזם.
האתר הוכרז בידי אונסק"ו כאתר מורשת עולמית ב-1998 כחלק מסדרת המונומנטים ההיסטוריים של נארה העתיקה.
בקומפלקס המקדש מסתובבים באופן חופשי איילי סיקה, כיוון שבדת השינטו הם מהווים שליחי האלים עלי אדמות.
המשכנו לטייל בפארק נארה הענק, והמשכנו למקדש Kasuga בפארק, אשר ייחודו נובע מ 3000 מנורות העשויות אבן.
מקדש קאסוגה טאישה
春日大社, Kasuga-taisha
מקדש קאסוגה (Kasuga Taisha Shrine), שהוקם כדי לשמש המקדש המגן של משפחת פוּג'יווארָה.
מתחם המקדש מוקף יער יפה. לאורך הדרך המובילה למקדש פזורות כ-3,000 עששיות אבן וארד, אותן תרמו למקדש אנשים פשוטים כאות לאמונתם וכהכרת תודה. כשמדליקים את העששיות בפסטיבלים של תחילת פברואר ושל אמצע אוגוסט, המחזה מרהיב.
המשכנו לקויאסאן - כפר הלוטוס שנקרא על שם צורתו - נראה כאילו נח בתוך פרח לוטוס, ממוקם במקום פסטורלי ושליו במיוחד עם המקדשים הממלאים אותו והטבע הסובב היפני.
קויאסאן
高野山, Kōya-san
הר קויה הוא שמו הנפוץ של מתחם מקדש ענקי במחוז וואקאיאמה מדרום לאוסקה.
הוקם לראשונה בשנת 816 על ידי הנזיר קוקאי. הר קויה ידוע בעיקר כמרכז העולמי של כת שינגון של הבודהיזם היפני. המנזר המקורי, שוכן על רמה בגובה 800 מ'. אחת משמונה פסגות של ההר (וזו הייתה הסיבה לכך שנבחר מיקום זה, בכך שהשטח אמור להידמות לצמח לוטוס), המנזר המקורי צמח לעיירה קויה, ובה אוניברסיטה. המוקדש ללימודי דת ו -120 מקדשי משנה, שרבים מהם מציעים לינה לעולי רגל.
עם ההגעה לקויאסאן בקרנו בבית הקברות המרשים Okunoin.
אוקונאין
Okunoin 奥の院
אוקונאין הוא אחד המקומות הקדושים ביותר ביפן. הוא ממוקם בעיירה הקדושה קויאסאן, והיא מקום מנוחתם האחרון של רבים מהדמויות ההיסטוריות והדתיות החשובות ביותר במדינה.
יער מקיף את בית הקברות. אוקונוין הוא בית הקברות הגדול ביותר ביפן - הוא משתרע על פני שני קילומטרים וכולל קברים של למעלה מ 20,000 נזירים ומאמינים אחרים בתורתו של שינגון. קבורים כאן גם מספר שוגונים מפורסמים, בהם אודה נובונאגה וטויוטומי הידייושי. עם זאת, האתר אינו מפחיד - זהו אחד המקומות המשגעים והשלווים ביותר במדינה. העצים המפוארים והמצבות המצוירות באמת לוקחים את הנשימה ומאפשרים מדיטציה שקטה ומתחשבת כשמבקרים עושים את דרכם בין העצים.
יום 12 קויאסאן ◄הירושימה- מוזיאון מאזדה ◄פארק השלום-אנדרטת הילדים ◄פארק השלום |
לאחר ארוחת הבוקר זכינו להצצה בתפילות הבוקר בשוקובו שבו לנו ואחר כך יצאנו בנסיעה לתחנת הרכבת של אוסקה ונסענו בשינקנסן רכבת הבולט המהירה לעיר הירושימה.
עם ההגעה להירושימה יצאנו למפעל המכוניות מאזדה לביקור במוזיאון מאזדה.
מוזיאון מאזדה
MAZDA Museum
המוזיאון מציג סקירה היסטורית של מאזדה, מבט לטכנולוגיה של מכוניותיו והסיכויים להתפתחויותיה העתידיות. לאחר מכן ממשיכים בסיור בפס הרכבה בפועל לרכב, בו המבקרים יכולים לראות מגוון דגמי מכוניות שונים המיוצרים. בסוף הסיור יש חנות הכוללת מוצרי מאזדה. הסיור אורך בסך הכל 90 דקות.
אנדרטת השלום של הילדים
פסל ברונזה בפארק השלום בהירושימה המוקדש לזכרה של הילדה סדקו ססקי ושל אלפי הילדים הנוספים שמתו כתוצאה מהטלת פצצת האטום על העיר הירושימה ב-6 באוגוסט 1945. באנדרטה מונצחת דמותה של ססקי, ילדה יפנית ילידת הירושימה, שנפגעה מנזקי קרינה חלתה בלוקימיה, ונפטרה מהמחלה מעט לפני יום הולדתה ה-13.
פארק השלום של הירושימה
広島平和記念公園, Hiroshima Heiwa Kinen Kōen
פארק השלום של הירושימה הוא אחד המאפיינים הבולטים של העיר. גם מבקרים שלא מחפשים אותו יתקלו בפארק הגדול של מעל 120,000 מ"ר. העצים, המדשאות ושבילי ההליכה שלהם עומדים בניגוד גמור לאזור העיר התחתית שמסביב.
לפני הפצצה, אזור שהוא כיום פארק השלום היה הלב הפוליטי והמסחרי של העיר. מסיבה זו הוא נבחר כיעד ההפצצה. ארבע שנים לאחר הטלת הפצצה, הוחלט כי האזור לא יפותח מחדש אלא במקום זה יוקדש למתקני הנצחה לשלום.
יום 13 הירושימה ◄ האי מיאגיימה 🛧טוקיו |
אחרי ארוחת הבוקר יצאנו בנסיעה למעגן כדי לשוט לאי מיאג'ימה בו נמצא מקדש איצוקושימה.
מקדש איצוקושימה
厳島神社, Itsukushima-jinja
ראשיתו של המקדש הנוכחי הוא במקדש שהוקם בסוף המאה הששית. במשך כאלף שנים עד למאה ה-16 שמר על ייחודו כאתר פולחני. במאה ה-16 עם הגידול בתנועת הצליינים והמבקרים הובילו להתפתחות מסחרית באי. תופעת הגאות והשפל איפשרו שימוש במוטיב אדריכלי מיוחד; הצבתו של שער הטורי במרחק של 70 מ' מקו החוף וכך, כאשר יש גאות למתבונן מהצד, השער נראה כאילו הוא צף במים. מתחם המקדש מורכב ממספר מבנים, כולל אולם תפילה, אולם ראשי ובמת תיאטרון נוח, המחוברים על ידי מטיילות ותומכים על ידי עמודים מעל הים.
לאחר הביקור במקדש נסענו לשדה התעופה של הירושימה בדרכנו לטוקיו.
יום 14-15 טוקיו 🛧 איסטנבול🛧 תל אביב |
פארק אואנו◄שייט בנהר סומידה ◄ אודייבה ◄ מוזיאון המדע הלאומי◄שדה התעופה טוקיו 🛧 איסטנבול 🛧 ת"א
לאחר ארוחת הבוקר המשכנו ליום טיול מלא בטוקיו . התחלנו את היום בשייט בנהר סומידה.
בפארק אואנו, פארק יפהפה אשר ממוקם באחד ממרכזי טוקיו. הפארק מלא בצמחיה ובריכות פנימיות.
שייט על נהר הסומידה
隅田川クルーズ Sumidagawa kurūzu
נהר סומידה שימש כשער של טוקיו לים מאז ימי קדם. גישה זו לאוקיינוס משכה תמיד אנשים ועסקים כאחד, וגם כיום תוכלו להבחין בספינה המפליגה על נהרות ובמפרץ טוקיו.
בין הספינות הללו ניתן למנות את מה שמכונה אוטובוסי מים, או אוטובוס סוויגו ביפנית. מוניות הסירה הייחודיות הללו צברו פופולריות במיוחד בקרב תיירים בשנים האחרונות. אוטובוסי מים מציעים נופים מדהימים של העיר טוקיו.
חברת ספינות התיור שמפעילה את טוקיו קרוז הוקמה במקור לפני 100 שנה. באותה תקופה, זה נקרא בעצם "חברת ספינות הקיטור של נהר סומידה" והפעילה ספינות קיטור קטנות הנוסעות בשם issenjoki, "סירות קיטור של סן אחד." הסיבה לכך שנסיעה אחת בסירה כזו עלתה לנוסע אחד סן, המהווה כמאה ין לכלכלה של ימינו. . סירות הקיטור הזולות הללו היו פופולריות להפליא בקרב תושביה הרבים של טוקיו כדרך נוחה וקלה לעקוף את האזורים העמוסים בעיר.
המשכנו לפארק אואנו, פארק יפהפה אשר ממוקם באחד ממרכזי טוקיו. הפארק מלא בצמחיה ובריכות פנימיות.
פארק אואנו
上野公園, Ueno Kōen
פארק אואנו הוא פארק ציבורי גדול ליד תחנת אונו במרכז טוקיו. שטח הפארק היה במקור חלק ממקדש קאנייג'י, שהיה בעבר אחד המקדשים הגדולים והעשירים בעיר ומקדש משפחתי של שבט הטוקוגאווה ששלט בתקופת אדו. מקדש קאנייג'י עמד בצפון-מזרח הבירה כדי להגן על העיר מפני הרוע, בדומה למקדש אנריאקוג'י בקיוטו.
במהלך מלחמת האזרחים שבאה בעקבות הרסטורציה של מייג'י בשנת 1868, ספג מקדש קאנייג'י הרס כמעט מוחלט בקרב בין הכוחות המנצחים של ממשלת מייג'י החדשה לבין נאמני השוגונאט שהופלה. לאחר הקרב הוסבו שטחי המקדש לאחד הפארקים הראשונים בסגנון המערבי של יפן ונפתחו לקהל בשנת 1873. פסל של סייגו טקאמורי, אחד הגנרלים בקרב על אונו, ניצב ליד הכניסה הדרומית של הפארק.
ממשיכים לאודייאבה, אי מלאכותי אשר שוכן בשולי מפרץ טוקיו אשר הוקם בשנות ה-90 במאה ה-20.
אודאיבה
Odaiba お台場
אודאיבה הוא רובע קניות ובילוי פופולרי באי מלאכותי במפרץ טוקיו. ראשיתו במספר מועט של איים מלאכותיים מבוצרים (משמעות המילה "דאיבה" - "מבצר"), שנבנו לקראת סוף תקופת אדו (1603-1868) כדי להגן על טוקיו מפני התקפות אפשריות מהים ובמיוחד בתגובה ל דיפלומטיה של ספינת הנשק של קומודור פרי.
יותר ממאה שנה לאחר מכן צורפו האיים הקטנים לאיים גדולים יותר על ידי פעולות מילוי אדמה אדירות, וטוקיו החלה בפרויקט פיתוח מרהיב שמטרתו להפוך את האיים לרובע מגורים ועסקים עתידני במהלך שנות השמונים האקסטרווגנטיות. אולם ההתפתחות הואטה באופן קריטי לאחר התפרצות "כלכלת הבועות" בראשית שנות התשעים, והותירה את אודאיבה כמעט ריקה.
ממשיכים לביקור במוזיאון המדע של טוקיו, שם נחשפנו לחידושים מדעיים.
מוזיאון העתיד
The National Museum of Emerging Science and Innovation
日本科学未来館, Nippon Kagaku Mirai-kan
חובבי טכנולוגיה ומשפחות עם ילדים נהנים מהסיור במוזיאון הלאומי למדע מתפתח וחדשנות מיראיקן. הנקרא בשם "מוזיאון העתיד", והוא הוקם בשנת 2001 ומתמקד במדע ובטכנולוגיה שיסמנו את העתיד המיידי. תיהנו מתערוכות חינוכיות ואינטראקטיביות הבוחנות רובוטיקה, ביולוגיה, חקר חלל ונושאים אחרים הקשורים לטכנולוגיה ומדעים חדשניים. מרבית התצוגות כוללות תרגומים לאנגלית, בעוד שהתיאטרון והפלנטריום מציעים אפשרות שמע באנגלית.
יצאנו לשדה התעופה נאריטה לטיסה חזרה לארץ דרך איסטנבול.