הודו נמנית על קבוצת מדינות כמו סין, בבל, מצרים בהן התפתחו תרבויות גדולות סביב עמקי הנהרות.
התרבות הגדולה הראשונה בתולדות הודו החלה מלפני כ - 4,500 שנה לאורך עמק נהר האינדוס. בחפירות שנערכו באיזור זה התברר כי החברה נשלטה על ידי כוהני דת. מעט מאוד ידוע על החברה והכתב של תרבות זו טרם פוענח. לפני כ - 3,500 שנה פלשו הארים להודו תוך כדי דחיקת רגליהם של התושבים המקומיים הדראוידים דרומה. הפולשים הביאו עימם את אמונותיהם וכן את הנוהג לגידול בשר בקר ואכילת בשר. במאה השמינית לפני הספירה מצליחה כת הכוהנים לבסס מחדש את עליונותה ובכך הטביעו את המבנה החברתי של הקסטות. השליטה במדרג חברתי זה נשמרה באמצעות כללים חמורים. נקבעו איסורים מפורטים לגבי נישואים, מנהגי אכילה ומגע חברתי.
אלכסנדר מוקדון הגיע להודו ב - 326 לפנה"ס. אך חייליו סירבו להמשיך ולבסס את השלטון בהודו. עזיבתו של אלכסנדר הביאה להקמתה של האימפריה המוראית.
הבודהיזם שיגשג בהודו בעיקר בתקופת אשוקה במאה השלישית לפני הספירה.
עד למאה השמינית מתקיימות בהודו ממלכות איזוריות. במאה השמינית מתחילה פלישה מוסלמית. המוסלמים אינם מצליחים בנסיונותיהם הראשונים ורק ב - 1192 מבססים את כוחם בצפון. לדרום המוסלמים לא מגיעים.
המוסלמים, בשונה מהפולשים שקדמו להם, שומרים על זהותם ובזים להינדים.
השלטון המוסלמי נמשך כ - 500 שנה.
השליטים שהטביעו את חותמם על הודו ועל אתרים בהודו הם המוגולים. אקבאר - גדול השליטים המוגולים - מבין שאין להכניע את ההינדים והוא נישא גם להינדית ומשלב את ההינדים בממלכתו.נכדו של אקבאר - שאה-גי'האן - התפרסם בבניית האתר המפואר הטאג' מהאל.
עם התפוררות השלטון המוגלי, מתחלף השלטון בצפון הודו לשלטון הראג'פוטים שמרכז שלטונם בראג'יסטן.
ואסקו דה גמה מגיע להודו ב - 1498 ומגשים בכך את משאת נפשם של הספנים הפורטוגלים והספרדים - גילוי הדרך להודו.
הפורטוגלים זוכים בשל כך בנתיב מסחרי עליו הם שולטים במשך מאה שנה, עד שהם נדחקים בידי הבריטים וחברת "הודו המזרחית" - הזוכה למונופול בסחר להודו.
במאה ה - 18 עימות בין הבריטים לצרפתים על השלטון במאדרס. במאה ה - 19 כאמור, מבססים הבריטים את שלטונם.
ב - 1857 פורץ מרץ הודי גדול, ולאחריו תקופת השיא של הודו כחלק מהאימפריה הבריטית הגדולה.
את המאבק לעצמאותה של הודו מסמל אחד מענקי המאה ה - 20 מהטמה גנדי.. הוא שהטביע את המושג של "התנגדות פסיבית" לשלטון הבריטי. מלחמת העולם השניה שמה קץ לקולונאליזם האירופאי ולבריטניה כבר לא היה אינטרס להחזיק בהודו - עובדות שסללו את הדרך לעצמאותה של הודו.
|
|
|