אוכלוסייה וחברה בצרפת

בראשית המאה ה-19 צרפת הייתה בין המדינות המאוכלוסות באירופה.כושר הילודה בצרפת שלאחר מלחמת העולם הראשונה נפגע בשל ההרוגים הרבים.כדי להניע את גלגלי הכלכלה היה הכרח לפתוח את שערי צרפת בפני מהגרים.צרפת קלטה 3 מיליון מהגרים מיד לאחר המלחמה שתפסו את מקומם של ההרוגים והפצועים. באמצע המאה ה-20, פינוי אלג'יריה ועצמאות מרוקו הביאו לגל הגירה אדיר מצפון אפריקה.צרפת מתמודדת כיום עם מיליוני מהגרים צפון-אפריקאים,אזרחי צרפת המתעקשים לשמור על זהותם ואינם ממהרים להיטמע בחברה.

אוכלוסייה וחברה בצרפת 
 דמוגרפיה יהודי צרפת כלכלה
 
 דמוגרפיה
בראשית המאה ה-19 הייתה צרפת בין המדינות המאוכלסות ביותר באירופה.מאמצע המאה ה-19 שורר קפאון בשיעור גידול האוכלוסייה. בעייה נוספת היא תפרוסת אוכלוסייה לא אחידה. מאות בשנים התרכזה האוכלוסייה באזור פריס.בעייה נוספת היא בעיית המהגרים המוסלמים מצפון אפריקה החיים בגטאות ואינם משתלבים באוכלוסייה.
בצרפת ישנם גם קבוצות אתניות בדלניות כמו הברטונים המשמרים בקנאות את שפתם, מורשתם ותרבותם הקלטית. הברטונים המהווים כ-1% משיעור האוכלוסייה בצרפת, מתרכזים בחצי האי ברטאן   Bretagne אשר במערב צרפת.
כ-2% מאוכלוסיית צרפת הם אזרחים ממוצא בסקי קטלני והם חיים באזור הפירנאים על גבול ספרד.
כ-2% מהאוכלוסייה הם גרמנים וכ-3% צפון-אפריקאים.
מבחינת דתות, 51% מהצרפתים הם קתולים.31% מגדירים עצמם כחסרי דת.4% מוסלמים, 3% פרוטסטנטים כאחוז יהודים והיתר בעלי דת אחרת.
התיישבות יהודית הייתה בצרפת כבר במאה החמישית לספירה עם הקמתה של מרסיי על ידי היוונים.חורבן בית שני יצר גל של הגירה בעיקר לדרום צרפת.היהודים חיו בתנאים שווים לתושבים האחרים,אך התחזקות הכנסייה ומסעי הצלב יצרו אנטישמיות ופרעות ביהודים.היהודים הואשמו ב"מגיפה השחורה" שקטלה מיליונים מתושבי אירופה, וגורשו מצרפת. אף על פי כן בצרפת הגיעה היהדות לשיא פריחתה בתקופת רש"י ורבנו תם. בפרובנס חיו הראב"ד, המאירי, הרד"ק והרלב"ג. ב-1349 גורשו כל יהודי צרפת. בפרובנס, שלא נכללה אז בתחומי צרפת נשארו היהודים עוד מאה שנה.המהפכה הצרפתית ומדיניות נפוליון היטיבו עם האוכלוסייה היהודית בצרפת והיא זכתה לפריחה מחודשת בצד התגברות האנטישמיות ששיאה בסוף המאה ה-19 בפרשת דרייפוס.
כיום חיים בצרפת כ-600,000 יהודים מרביתם יוצאי ארצות צפון-אפריקה.
עד למלחמת העולם השנייה הייתה כלכלתה של צרפת נחשלת.אחרי מלחמת העולם השנייה חלה התאוששות בכל ענפי הכלכלה. תכנית מארשל שהזרימה מיליארדי דולרים להצלת הכלכלה האירופית היטבה עם הצרפתים.
צרפת הצטיינה בייצור מכוניות,רכבות מטוסים,כימיה,אלקטרוניקה תעשיות מתכת ומכונות כבדות.תוך פרק זמן קצר צמחה הכלכלה והגיעה לרמה בינלאומית וכיום מבחינת התמ"ג כלכלת צרפת מדורגת במקום השביעי בעולם. צרפת חברה בארגון שמונה המדינות המתועשות בעולם (ה- G8) .
צרפת היא הראשונה באירופה בה הופעלה רכבת מהירה ה- TGV.
צרפת היא היעד התיירותי מספר אחד בעולם.בכל שנה פוקדים אותה למעלה מ-80 מיליון תיירים.
בתחום החקלאי המשיכו הצרפתים לשמור על יתרונם בייצור יינות וצרפת היא היצרנית החקלאית הגדולה ביותר באירופה.


גיאוגרפיה היסטוריה אוכלוסייה וחברה מסלולי טיולים



 ערים ואתרים בפרובנס ודרום צרפת