|
איפראן
עיירת סקי ונופש באטלס התיכון שבמרוקו ובה כ-30,000 תושבים. העיר נמצאת בגובה 1,665 מ' מעל פני הים ובנוייה בסגנון מערבי. בשל סגנון בתיה המזכיר עיירה בשווייץ היא מכונה :" שוויץ הקטנה".
העיר נמצאת על ציר הדרך המתחילה ברבאט, מקנס פס חוצה את האטלס התיכון וממשיכה דרומה לעבר ארפוד. בקרבת איפראן ישנו מסעף של דרך המובילה למרקש.
מקור השם איפראן הוא בניב הברברי התמזיגי ומשמעות השם איפראן הוא מערות. עד היום נמצאות מערות המשמשות כחדרי קירור בבתי העיר.
ראשיתה של העיר היא בזאוויה (מבנה דתי מוסלמי) מהמאה ה-16. העיר זכתה להתפתחות של ממש בתקופת הפרוטקטורט הצרפתי. בתי העיר החלו להיבנות ב-1929. הצרפתים רצו לבנות עיר בסגנון Simla סימלה שבהודו שתשמש מיפלט לאנשי המימשל בימי הקיץ הלוהטים.
בשל גובה הרב כמויות הגשמים באיזור איפראן הם מעט מעל 1,000 מ"מ בשנה. מזג האוויר נעים בקיץ ,לעומת זאת החורפים קרים ומושלגים. בשנת 1935 נמדדה באיפראן הטמפרטורה הנמוכה ביותר באפריקה מינוס 240 מעלות.
בסביבת העיר גדלים עצי ארז האטלס (שגובהם מגיע עד ל-40 מ' ועובי גזעם עד ל-2 מ')
בקרבת איפראן נמצא הפארק לאומי של איפראן אחד מעשרה במרוקו. שטחו כ- 500 קמ"ר. הוא כולל את יער עצי הארז. קופי המקוק הברברים מצאו להם משכן בין עצי הארז והאלון הרבים. ביערות יש גם אריות. האריה הוא סמל העיר.
האריה סמל העיר איפראן
בקרבת העיר נמצא אחד מארמונות המלך מוקף באגם ובעצי ארז. בשנות ה-70 של המאה ה-20 התקיימו לראשונה סדרת פגישות חשאיות בין שמעון פרס למלך מרוקו חסן השני.
אגם אגוולמאם דרומית לאיפראן
אגם אגוולמאם Aguelmame
האזור בו נמצאת איפראן ובעיקר דרומה לה מאופיין בשרידי פעילות וולקנית. חלק מההרים הם הרי געש כבויים. כ-50 ק"מ דרומית לאיפראן נמצא אגם אגוולמאם בתוך קלדרה של הר געש כבוי. סביבת האגם משמשת בית גידול לצמחי מים,סרטנים ומיני דגים אחרים. ניתן להתענג על מראות הנוף תוך כדי הקפת האגם ברגל מדשדשים ברגליים יחפות בלגונות הזעירות שיצרו המים. הקרקע הקפיצית עטויית מרבדי דשא בחודשי האביב היא פנינה בלב המדבר. לסיום, חוזרים לחניון כדי לשבת בחצר האכסניה וללגום תה מנטה על רקע הנוף המרנין.
מפלי אום אל רביע
דרומה לאיפראן על הציר המוביל ל- خنيفرة Khénifra נובע הארוך שבנהרות מרוקו נהר אום אל רביע. הפרשי הגובה באיזור ההיקוות יוצרים מפלים יפים אליהם ניתן להגיע תחילה ברכב ואחר כך בהליכה רגלית.
|
|